diumenge, 30 de novembre del 2014

Thanksgiving break #2

Segona part del Thanksgiving Break.

THANKSGIVING                                                                                                                                                     

Thanksgiving turkey

Dijous al matí, el mateix dia de Thanksgiving, vam fer les maletes i vam marxar d'hora cap al Ranxo a deixar els nens, que els tocava celebrar-ho amb el pare i la seva família. El viatge van ser unes dues hores de baralles, ja que estaven tots tres estrets al seient de darrera. Els vam deixar allà, vam menjar una mica d'aperitius ja que el seu Thanksgiving meal era més aviat dinar, i vam marxar cap a casa, ja que teniem dues hores i mitja més de viatge per arribar a casa, canviar-nos ràpid i anar cap a casa dels pares de Jon per fer el nostre sopar (a les 4 pm).


Perquè us en feu una mica la idea, us explicaré l'origen d'aquesta festa, que és una de les més importants en la que la gent fa un esforç per agafar un avió i trobar-se tota la família.

L'any 1620, els colons que s'havien escapat d'Anglaterra i havien arribat a Amèrica, a la colònia de Plymotuh (actual Masschussets), s'havien quedat sense aliments. A l'arribar la primavera, els indígenes de la zona els van ensenyar a sembrar blat de moro entre d'altres cultius, a pescar i a caçar. Així, a l'arribar a la tardor, els colons van obtenir excel·lents collites i com a gest d'agraïment, van convidar als indígenes al seu banquet, que es va convertir en una festa habitual. 
Podeu llegir-ne a més al següent enllaç Thanksgiving 

Actualment, un cop acabats els aperitius i còctels, tothom es reuneix al voltat de la taula on se serveix el menjar i algu diu una pregària agraint per la família, salut o el que sigui el cas concret per a cada situació. A més, hi ha famílies on cada membre dirà una petita frase d'agraïment.

Després cadascú se serveix el menjar tipus buffet, i per a les postres tothom es torna a aixecar i a voltar per la casa parlant amb uns o altres.

Appetizers - Aperitius
Els aperitius poden varien a cada família, però com a mínim aquí a Colorado tots segueixen el mateix patró.
  • Cucumber, carrots, leeks and other raw veggies to dip in sauce - cogombre, pastanaga porros i altres vegetals crus per sucar en salsa
  • Cheese and crackers - Formatge amb galetes salades
  • Raw shrimp with sauce - Gambes crues amb salsa

Thanksgiving meal
Thanksgiving meal:
  • Turkey - Pavo
  • Gravy - el suc que el pavo ha fet mentre es cuinava barrejat amb farina, mantega, caldo de pollastre i espècies
  • Mashed potatoes - Puré de patates
  • Butternut squash - Butternut esquaix (no hi ha traducció)
  • Caramelized sweet potatoes - Batates cacaramel·litzades
  • Stuffing - Farcit (el que s'havia ficat dins el pavo mentre es cuinava)
  • Broccoli - Bróquil
  • Asparagus with mushrooms - Espàrrecs amb bolets
  • Cranberry sauce - Salsa de nabius
  • Croissants (with butter) - Croissants (amb mantega)
  • Beets with horseradish - Remolatxes amb rave picant
  • Salad with dressing - Amanida amb salsa

Dessert - Postres:
  • Pumpkin Cheese Cake - Pastís de carabassa i formatge



BLACK FRIDAY                                                                                                                                                     

Tothom coneix el Black Friday per la bogeria de la gent a fer cua a davant les botigues i a córrer i barallar-se per alguns articles.

El seu origen és el següent:

Originalment, després de Thanksgiving era quan la gent començava a fer les compres de Nadal, ja que obra la temporada nadalenca i de llums, però a més a més sempre és festa. Així, les botigues era el primer dia de l'any que tenien beneficis, i tenir beneficis vol dir tenir un dia 'negre', i coincideix amb l'estar en números verds o vermells d'aquí. Per tant, com que tenien beneficis, no estaven en vermell sinó en negre.

Actualment, les botigues ofereixen grans descomptes i ofertes per incentivar l'inici de les compres de Nadal. A més, obren les portes en horaris extres, a la mitjanit entre Thanksgiving i el Black Friday, però en els últims anys ha arribat a tal punt la bogeria que fins i tot obren des de la tarda anterior, quan se suposa que tot està tancat per ser festa nacional.

Jo no vaig anar-hi fins a les 12 del migdia, ja que estava molt cansada de tota l'estada a Crested Butte, i tot i que la bogeria principal ja havia passat, tots els aparcaments estaven plens, les estanteries buides i encara podies veure les tanques de seguretat per aturar la multitud. Les botigues on normalment la gent embogeix més són botigues d'electrònica o de joguines.

Tanques de seguretat a Toys'R'us, Thorton, Colorado



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada