dijous, 29 de gener del 2015

Voluntariat a l'escola

Sense adonar-nos-en ja som a final de Gener, cosa que vol dir que ja porto cinc mesos aquí.

Des de divendres passat que faig de voluntaria a l'escola de les nenes, ajudant un matí a la setmana a una classe de kindergarden (equivalent a P-5).
Ahir va ser el meu segon dia i de moment ho he disfrutat molt.
El primer dia els nens aprenien llengüa de signes, a més de les tasques diàries de comptar, spelling (delletrejar) i dibuixar.
Una cosa que tenen els americans, és que com que la seva llengüa és la reina absoluta de les excepcions, enlloc d'aprendre escriure amb normes, n'aprenen per sons i memòria. Per exemple, la Noelle, que està a 4rt de primària, cada setmana té una llista d'unes 15 paraules noves per memoritzar, i els nens amb els que estic de P-5 comencen a fer el mateix, l'única diferència és el mètode. Els petits les repeteixen un cop i un altre a la pantalla (enlloc de la pissarra) i a través de contes.



Aquesta última setmana no ha passat res més gaire important. He començat a anar a zumba de manera més 'seriosa' i he estat (i estic) refredada.

Bones notícies (pels afectats).
Passaré President's weekend  a New York. Celebren l'aniversari d'en George Washington el dia 16 de Febrer, així que els nens tenen festa de cole i m'hi estaré amb en Joaquim de dijous fins a dilluns i anirem a veure un dels partits de l'All Star de la NBA!



'Males' curiositats americanes: la gent d'aquí tenen un conduir agressiu i és molt comú que se t'enganxin al cul del cotxe d'una manera exagerada. És tan comú que fins i tot tenen una paraula; tailgaiting. I clar, quan veus un d'aquets grans trucks pel retrovisó, que està tan aprop que no li veus ni els llums de davant... fa por. I parlant amb gent més propera m'he adonat que el concepte 'distància de seguretat' el tenen poc integrat.
Això si, quan deixes creuar un vianant per un pas de peatons tothom et dóna les gràcies movent la mà.


La Georiga amb el patinet
dilluns 26 de Gener
PD. La tempesta de Nova York i Boston no ha arribat a Colorado, al conttrari, els últims tres dies hem arribat als 23/25°C, amb molt sol i ens vam passar tot el dia al parc amb la Georgia amb manigà-curta i flip-flops (xancletes de dit).
Tot i així a partit de demà les temperatures tornen a baixar a un valor més típic d'hivern i dissabte les previsions són de neu.

1 comentari:

  1. Ualaaa!!! Jo flipo amb aquests canvis de temperatura tant bèsties... :) cuida't

    ResponElimina