diumenge, 12 de juliol del 2015

4th of July

El 4 de juliol als EEUU se celebra el Independence Day (Dia de la Independència). Tothom penja les banderes a l'entrada de casa i decora tot l'interior i exterior amb tot tipus d'objectes amb la bandera o els colors.

Nosaltres vam fer una festa a casa el dia 3, ja que és quan el barri organitza una gran fira i els focs artificials. Tot això al camp de golf just al costat del nostre jardí, així que vam fer una barbacoa amb hotdogs i amanides i a la que es va fer fosc tothom es va assentar per veure els focs. No van ser res més especial que els del final de la Festa Major de Vic, simplement amb més abundància de vermell, blau i blanc, els colors de la bandera americana.
Jo, la Noelle, l'Aimee, l'Aku, la Hollie i en Dave al jardí durant la barbacoa
i amb el camp de golf ple de gent durant la fira del 3 de juliol, Vista Ridge, Erie


Focs artificials al 3 de juliol, Vista Ridge, Erie
Focs artificials al 3 de juliol, Vista Ridge, Erie


A la festa, com és molt típic dels americans, TOTHOM anava vestit dels colors de la bandera, o portava un vestit o samarreta amb aquesta. I no només a la festa sinó que durant el dia 3 i el dia 4, fins i tot anant al super la majoria de la gent anava vestida de blau, vermell i/o blanc.

La Noelle i la Jenni vestides per la festa del 3 de juliol

Hot dog amb una bratwurst

El que em va sorprendre i que no havia vist fins ara, és que pels hot dgos van servir, o frankfurts o bratwurst, que en diuen així perquè aquí als EEUU ho venen com una novetat portada d'Alemanya,però que és exactament una botifarra com l'entenem nosaltres. Una botifarra de la mida d'una salsitxa en realitat. Però em va fer il·lusió menjar alguna cosa més típica de casa




Un cop acabats els focs vam anar al carrer, davant de la casa, a tirar petards que el tiet havia anat a comprar a Wyoming, ja que a Colorado només són legals el dia 4 de juliol i els que venen per aquests ocasió no són massa potents. Això em va fer pensar amb Sant Joan. Tots els nens i adolescents tirant petards sense parar.
Jo tirant una Roman Torch, una mena de bengala
però que un cop encesa dispara uns cinc coets, un cada dos segons, Erie


L'endemà, el dia 4, va ser el mateix. Matí relaxat, i tarda de barbacoa i petards en família.




Curiositats americanes: Preps
Als EEUU no és estrany conèixer gent que cregui en l'Apocalipsi i que estigui preparat per aquest. A aquesta gent dels diu 'preps'.
Aquests tipus de persones sempre porten una bossa al cotxe amb menjar en conserva, una pistola, navalla i gotes per a purificar aigua, i altres elements bàsics per sobreviure. A més, a casa solen tenir una habitació al soterrani o una mini-base construïda al jardí, construïda per a suportar desastres naturals i, evidentment, un suposat Apocalipsi, amb llaunes de menjar i aigua per a sobreviure un cert temps, armes, mantes, etc.
Un dels millors amics de la Jenni i ho és.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada