divendres, 7 de novembre del 2014

Football and others

Dissabte al matí vam anar a veure l'últim partit de futbol (americà) d'en Parker i després jo i la Jenni vam anar a veure'n un de la universitat. Aquí els EEUU les universitats són molt més que un lloc on la gent va estudiar. Tot el camp estava ple de gent amb jerseis i samarretes de l'equip, tot i que fossin grans o famílies amb fills petits.  A més, a les grades i havia una zona reservada per la banda, amb uns 300 membres, i les animadores, que estaven tot el partit ballant i animant. A la mitja part van sortir tots dos al camp a fer un petit 'espectacle' i al final en Ralphie, un búfal, que és la mascota de la universitat, va sortir a fer una volta al camp 'protegit' per els cowboys i alguna cowgirl de la universitat.
Tot i que els jugadors no poden cobrar, és il·legal, normalment reben beques completes, que normalment vol dir mes de $100.000 a l'any, que és el que valen aquestes universitats.

Show a la mitja part del partit, Boulder, Colorado

CU stadium, Boulder, Colorado


Diumenge al matí, vaig fer Skype amb tota la família Arumí pràcticament!

Família Arumí fent Skype!


Curiositats americanes: Els americans deixen propina 'per obligació'. És una gran part del sou d cambrers, perruquers, taxistes, etc. i se suposa que has de deixar entre el 10 i el 20%, depenen del tipus de restaurant i del servei que has rebut, així que en general tots els cambrers són molt amables i simpàtics.
Ara, però, tothom paga amb targeta així que la manera de deixar a propina és la següent. El cambrer se t'emporta la targeta, i te la torna amb el tiquet, que has de firmar, on hi ha el preu del que has menjat, i dues línies en blanc, una que diu tip (propina), i una que diu total. Allà tu has d'escriure manualment quanta propina vols deixar i fer la suma (va bé per practicar càlcul mental bàsic). El tiquet se l'enduen i se't descompta directament del compte sense que se't tornin a emportar la targeta.





PS. Demà al matí marxo cap a Las Vegas, a fer un curset pels crèdits que ens requereixen fer durant l'any amb l'Estefania, una espanyola que va fer el training a Washington DC amb nosaltres i que fa d'au pair a la mateixa capital! A més aprofitem i ens hi quedem un dia extra. 4 dies a la Sin City!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada