dissabte, 4 d’abril del 2015

Spirit Week + Creacionisme/Evolucionisme

Als Estats Units els dia 1 d'Abril és April Fools, que ve a ser el mateix que el dia de Sants Innocents per a nosaltres. Durant tota aquesta setmana, a les escoles, o com a mínim a la de les meves nenes feien la Spirit Week, una setmana en la que cada dia s'han de vestir d'una manera particular, igual que algunes escoles a Catalunya fan la setmana abans de Carnaval.




El codi d'aquest any era aquest:

            • Dilluns: Barret estrafolari i samarreta/jersei amb un mussol (la mascota de l'escola).
            • Dimarts: Intercanvi professors/alumnes
            • Dimecres: 80's
            • Dijous: Samarreta del teu club esportiu preferit
            • Divendres: Pentinat i mitjons 'bojos'

Jo també em vaig vestir dels 80 ja que els dimecres és el dia que vaig a l'escola a ajudar a la Ms. McKenzie.


Dimecres - 80's

La Noelle el divendres
La Georgia el divendres







Curiositats americanes:
Una cosa que per a nosaltres pot semblar tan normal i tan bàsica com que a l'escola t'expliquin el Big Bang, a EEUU no ho és. Ho vaig descobrir fa un parell de dies parlant amb les nenes al cotxe, i tot i que ja en tenia dubtes, elles m'ho van confirmar. A la seva escola els professors no estan autoritzats a parlar de com es va crear al món ni de respondre cap pregunta que els nens els facin. Això és per què hi ha moltes famílies religioses i algunes creuen amb el Creacionisme i d'altres amb l'Evolucionisme. 

En realitat si que podrien, però l'equip directiu o el consell o algú va decidir convertir-ho en un tema tabú i no permetre els mestres posicionar-se per així evitar problemes amb famílies de cap creença.

Ara mateix una llei de Colorado (introduïda l'any 2013) que permet:
'to miseducate students about evolution, whether by teaching creationism as a scientifically credible alternative or merely by misrepresenting evolution as scientifically controversial.'
(a desmentir l'evolució als estudiants, ja sigui per l'ensenyament del creacionisme com una alternativa científicament creïble o simplement a tergiversar l'evolució com un fet científicament controvertit.)


En moltes d'altres escoles però, a l'any 2015 encara s'ensenya el Creacionisme com a única versió vàlida, i no només a escoles religioses privades, sinó que hi ha dos estats, Tennesse i Lousiana, on això forma part del currículum de les escoles públiques. Alguns altres estats que com a Colorado permeten desmentir-ho o ensenyar-ho com a alternativa són Oklahoma, Texas, Missouri, Montana, Indiana, Georgia, Wisconsin, etc. i a pràcticament a tots s'hi poden trobar escoles privades que ho ensenyen.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada